Ukrajna;Dmitrij Medvegyev;atomháború;orosz megszállás;

Csak a szokásos: megint atomháborúval fenyegetett Medvegyev

Most éppen arra az esetre harangozta be, ha országa esetleg veszít Ukrajnában. 

„Holnap a NATO ramsteini bázisán a nagy katonai vezetők új taktikáról és stratégiáról, valamint új nehézfegyverek és csapásmérő rendszerek Ukrajnába történő szállításáról tárgyalnak” - kezdődik Dmitrij Medvegyev posztja.

Az orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes elnöke már korábban is előszeretettel posztolt arról, hogy milyen armageddon fenyegeti a világot, amiért a Nyugat Oroszország ellen szövetkezik. Mostanában tartott egy kis szünetet, de legfrissebb posztjában ismét elővette a jól bevált paneleket. 

Medvegyev arról elmélkedett, hogy a ramsteini tanácskozás közvetlenül a davosi fórum után történik, ahol az „elmaradott” politikai pártok mantraként ismételgették azt a mondatot, hogy a béke eléréshez veszítenie kell Oroszországnak.

„Egyik szerencsétlennek sem jut eszébe levonni ezekből azt az alapvető következtetést, miszerint ha egy atomhatalom elveszít egy hagyományos háborút, az nukleáris háborút idézhet elő. Az atomhatalmak nem vesztették el azokat a nagy konfliktusokat, amelyeken sorsuk múlik”

- fogalmazott. Medvegyev megjegyezte, ennek mindenki számára nyilvánvalónak kell lennie. Még egy olyan nyugati politikusnak is, akiben felfedezhető némi intelligencia - zárta gondolatait.

Érdekes megfigyelni, de a korábbi elnök már nyilvánosan arról beszél, hogy az ukrajnai invázió esetleg Oroszország vereségével végződik.