korrupció;Magyarország;Transparency International;

2023-01-31 18:47:00

Válaszolt Orbán Balázsnak egy EP-képviselő, szerinte az Orbán-kormányt szerencsére már senki nem veszi komolyan az Európai Unióban

Kísérte némi üzengetés a Transparency International friss korrupciós listájának a megjelenését.  

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Transparency International friss jelentése szerint 2022-ben Bulgáriát is megelőzve Magyarország lett a legkorruptabb tagállam az Európai Unióban. 

Erre válaszul a Kormányzati Tájékozatási Központ kiadott egy közleményt, amely „érdekesnek” nyilvánította, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta és amúgy is, ahhoz a „Soros-hálózathoz” tartozó szervezetről van szó,, amely a „dollárbaloldal” korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van. Nem állta meg Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója sem, aki a Twitteren azt írta, minő meglepetés, Magyarország a lista végén szerepel egy „Soros-féle” civil szervezet rangsorban, de – tette fel a valószínűleg költőinak  kérdést – van-e még valaki, aki komolyan veszi az ilyesmit. 

Aki nem hagyta ki a lehetőséget és lecsapta a magas labdát, Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő volt, azt írva:

„Hallom, elég népszerű ez a dal mostanában a ti kis baloldali köreitekben” – replikázott erre Johnny cash Folsom Prison Blues című dalával Orbán Balázs a mindig velőtrázóan ostoba sorosozásnál egy fokkal jobban sikerült válaszban.

Ezzel és a #QatarGate hashtaggel Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója nyilvánvalóan a bukott EP-alelnök, a kenőpénz fejében katari érdekekért lobbizó görög Eva Kaili körül gyűrűző botrányra célzott.