lakástűz;Túrkeve;Nyírmihálydi;

2023-02-01 15:29:00

Két ember is életét veszítette szerdán lakástűzben

Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Szabolcs vármegyében történt tragédia. 

Szerda hajnalban kigyulladt egy száz négyzetméteres, négy lakóegységből álló társasház Túrkevén, az Ecsegi utcába - közölte lapunkhoz is eljuttatott tájékoztatásában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF.)

Mint írják, tizenegy tűzoltó három járművel érkezett a helyszínre, ahol az egyik lakórész, illetve a tetőszerkezet már teljes terjedelmében égett, a tűz a másik három ingatlanra is átterjedt, az épület födémszerkezete beszakadt. A tűzoltók oltás közben a törmelékek alatt egy ember holttestét találták meg, a másik három lakó épségben ki tudott menekülni az épületből. A társasház lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről gondoskodtak. 

Szerda délelőtt pedig egy hetven négyzetméteres lakóház egyik szobája Nyírmihálydiban, a Rákóczi utcában.

Tizenkét tűzoltó két járművel percek alatt a helyszínre ért, de ezt megelőzően a ház lakója visszament a sűrű füsttel telítődött épületbe, hogy megpróbálja eloltani a lángokat. A tűzoltók hamar megfékezték a tüzet, ám gyors beavatkozásuk ellenére sem lehetett megmenteni a lakásban lévő ember életét. Mindkét esetben tűzvizsgálati eljárás deríti ki, hogy mitől csaphattak fel a lángok. 

Egyúttal arra is felhívják a figyelmet, hogy a füst legalább akkora veszélyt jelent, mint maga a tűz, éppen ezért égő ingatlanba semmiképpen se menjünk be oltani.