cég;korrupciógyanú;városfejlesztés;kanapé;Eger és Vidéke;

Lemondott az Egri Városfejlesztési Kft. vezetője a 900 ezer forintért vett kanapé miatt, amely szőrén-szálán eltűnt

Az önkormányzat feljelentést tett.

Lemondott az Egri Városfejlesztési Kft. vezetője, Nagy István, aki több mint 900 ezerért vásárolt kanapét a cég pénzéből, ennek ellenére egy régi, kopott kanapét használt, és nem tudni, hogy mi lett az újonnan vásárolttal – derül ki a hvg.hu-nak az Egri Ügyek című lapra és a 444-re hivatkozó cikkéből.

Az ügyben az egri önkormányzat hivatalosan ismeretlen tettes ellen feljelentéssel élt, miután 2022 vége felé valaki 910 800 forintért vásárolt egy Desirée fantázianevű kanapét, az ügyvezető irodájában azonban mégsem az, hanem egy régi, kopott bútor maradt. Bár ezt az aljegyző észrevette, és szóvá is tette, hogy az elvileg új kanapé igencsak viseltes, Nagy István ragaszkodott ahhoz, hogy új bútorról van szó.

A 444 szerint az önkormányzat képviselője ezután elment a helyi bútorboltba, ahol megerősítették, hogy a kft. vásárolt egy kanapét, amelyik azonban egész másképp néz ki az irodában találhatóhoz képest. A cég távozó vezetője az Egri Ügyeknek küldött közleményében úgy fogalmazott, elmúlt napokban a városvezetés részéről olyan támadássorozat indult ellene, amely példa nélküli a cég történetében, s így a szakmai munkavégzés szinte lehetetlenné vált.

A lap munkatársa az üggyel kapcsolatban felhívta Nagy Istvánt, aki csak annyit mondott, hogy „még tanulmányozza az ügy részleteit, s ha ezzel végzett, kifejti az álláspontját”. Azt korábban 

már elismerte, hogy a kopott kanapé az övé, az új pedig már nincs a kft. tulajdonában. Ám azt, hogy mi történt vele, nem derült ki.

A 444 emlékeztet, Nagy Istvánt, a korábbi MSZP-s polgármesterjelöltet tavaly ősszel nevezték ki a cég élére a fideszes Oroján Sándor javaslatára. A kezdeményezést több ellenzéki, MSZP-s és momentumos helyi képviselő is megszavazta.