kulturális rendezvény;kommentelő;Hoppál Péter;

Hoppál Péter kőkeményen helyretett egy kommentelőt: „Maguknak VÉGE!”

Nem cicózott a miniszteri biztos.

Novák Katalin köztársasági elnök asszony ma a magyar kultúra szereplőivel tartott kerekasztal egyeztetést a Sándor-palotában. Hajrá, minőségi kultúra! - írta Hoppál Péter kiemelt kulturális ügyekért felelős miniszteri biztos a Facebookon, mellékelve egy képes beszámolót.

Az egyik kommentelőnek azonban nem nyerte el maradéktalanul a tetszését Hoppál Péter bejegyzése, ezen véleményét pedig nem átallott írásba is adni az egyik kép alatt:

„De jól éltek! És még a pofánkba is toljátok?”

- hangzott a költői kérdés.

Nem tette azonban zsebre amit kapott érte. A politikus megragadta a klaviatúrát, ami csak úgy sistergett:

„Ez nem a söjtöri lakoma komcsi módra! Itt pogácsák és gyümölcs szeletkék voltak! Ha tegezni tetszik, proli módra, akkor se kerül annyiba a mai reprezentáció, mint amennyibe a maguké került! Különben meg: Tetszettek volna választást nyerni! Ja, az nem megy, csak az uszítás? Hát csókolom! Maguknak VÉGE!”

- írta, miközben az olvasó lelki füleiben már fel is csendült Dr. Dre és Snoop Dogg legendás száma, a Next Episode.

A csörtét elsőként kiszúró Magyar Hang felidézi, hogy Hoppál Péter egyébként egészen gyakran adja olvasói tudtára mélyen elgondolkodtató meglátásait: annak idején lapunk is beszámolt róla, hogy a tanárokért tartott október 23-ai több tízezres demonstráció kapcsán előállt például azzal az elméletével, hogy a résztvevők amerikai pénzből tüntetnek, a Telex egyik cikke alatt pedig úgy vélekedett, hogy a „balosok” ne vegyenek hatósági áras benzint. A politikus mindazonáltal a való életben is kedveli a gengszter életstílust: a választások előtt például úgy vélte kifejezésre juttatni nemtetszését a pécsi ellenzéki kampány miatt, hogy egyszerűen kihúzta a konnektort a Széchenyi téren felállított óriáskivetítőből.

A Hoppál Péter által említett söjtöri lakomát egyébként még a szocialista Medgyessy Péter kormányának tagjai fogyasztották el 2003-ban, ami akkori árak mellett 734 ezer forintba került, nem kis botrányt okozva. Igaz, azóta persze fideszes politikusok is étkeztek már jó drágán, az Átlátszó szerint például Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyik tavalyi egyiptomi repülőútján csak a delegáció étel- és italfogyasztása felemésztett 5,5 millió forintot.