18+;kivégzés;ukrán hadsereg;orosz hadsereg;orosz-ukrán háború;hadifogoly;

Előkerült egy felvétel, amelyen egy ukrán hadifoglyot lőnek agyon, miután azt mondja, „Dicsőség Ukrajnának!”

Az ukrán fegyveres erők 30. gépesített dandárja később Timofij Saduraként azonosította az agyonlőtt katonát, aki február 3. után tűnt el a Bahmut környékén folytatott harcokban.

Előkerült egy videofelvétel, amelyen az látható, amint állítólag egy ukrán hadifoglyot agyonlőnek azután, hogy azt mondja, „Dicsőség Ukrajnának!”.

A videón az látható, amint az ukrán hadifogoly egy lövészárokban állva beleszív a cigarettájába, majd azt mondja: „Dicsőség Ukrajnának!”. Ezután golyózáport zúdítanak rá, miközben azt kiabálják neki oroszul, hogy „Te köcsög, dögölj meg!”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a felvételt mikor és hol készítették.

Az ukrán fegyveres erők 30. gépesített dandárja később Timofij Saduraként azonosította az agyonlőtt katonát, aki február 3. után tűnt el a Bahmut környékén folytatott harcokban. Az említett dandár részvétét fejezte ki a katona hozzátartozóinak.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Facebook-bejegyzésében fogadkozott, hogy kézre kerítik az elkövetőket. „Azt akarom, hogy mindnyájan azt válaszoljuk az ő (az elesett katona) szavaira, hogy Dicsőség a Hősnek! Dicsőség a Hősöknek! Dicsőség Ukrajnának!” – fogalmazott. Az elnök köszönetet mondott mindenkinek, aki Ukrajnáért harcol, és azoknak is, akik támogatják az országot.