Hadházy Ákos;kordonbontás;Karmelita kolostor;Momentum Mozgalom;

Kordont bontott Hadházy Ákos és a Momentum a Karmelita kolostornál

A kordont még 2021 novemberében emelték „építkezésre” hivatkozva, ám azóta se volt nyoma semmiféle ilyen munkálatoknak.

Elbontotta a Karmelita kolostornál mondvacsinált indokkal csaknem másfél éve emelt kordont a Momentum és Hadházy Ákos – derül ki a 444 Facebook-videójából.

A Momentum politikusai és Hadházy ezenkívül ismertette a „Hét pont Magyarország megújításáért” nevű követelései is. Idézem:

  • 1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.

  • 2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.

  • 3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!

  • 4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!

  • 5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!

  • 6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek (Alkotmánybíróság, ÁSZ, GVH, Médiahatóság, NAV, NVB, MNB, stb.) függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.

  • 7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!

A független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „A kordon lebontása is szimbolikus tett. Azt üzenjük vele, hogy visszaköveteljük a jogainkat. Azt üzenjük vele, hogy ez a 7 pont nem egy panaszlista, hanem követelés”.

Mint arról a Népszava is beszámolt, a Színház utcát (ahol Orbán Viktor hivatala is található) még 2021 novemberében zárták le „építkezésre” hivatkozva, ám azóta se volt nyoma semmiféle ilyen munkálatoknak.