kábeltolvaj;Alsónémedi;kőolajvezeték;

2023-03-17 16:06:00

A Barátság kőolajvezetéket is átvágták a kábeltolvajok, akiket nemrégiben kapott el a TEK

Éppen fényes nappal álltak kiásni egy újabb vezetéket, amikor lecsaptak rájuk. 

Március 16-án reggel, a Komárom-Esztergom vármegyei Pilismaróton elkaptak egy olyan bandát, amelynek tagjai éppen egy  telekommunikációs cég tulajdonában lévő földkábelt vágtak el.

Azonban nem jártak sikerrel, ugyanis a rendőrök, illetve a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai esélyt sem adtak a bűncselekmény befejezésére. Mivel a lopással veszélyeztett érték több millió forint lehet, így a társaságnak nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt kell felelnie.

A négyfős csapatból két férfit és egy nőt egy korábbi üggyel is összefüggésbe hozták. Idén februárban Alsónémedi külterületén vágtak ki egy darabot egy földben futó kábelből, ami az ország olajellátásához tartozó csővezeték működésében zavart okozott.

Ugyan a hivatalos tájékoztatás nem említ meg konkrétumokat, de 

Így a három főt közérdekű üzem megzavarásával és nagyobb kárt okozó rongálással is meggyanúsították a nyomozók. A Készenléti Rendőrség a 48 éves N. Zoltánnét, 27 éves fiát, N. Zoltánt, valamint két társukat, a szintén 27 éves K. Zoltán Krisztiánt és a 39 éves K. Gyulát gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.