Bencsik András;

Bencsik András svábbogárnak nevezte azokat, akik március 15-én tüntettek

A feketeöves kormánypropagandistának van egy megfejtése is, mire gondolhatott Karácsony Gergely, amikor azt mondta, hogy Budapest köztársaság. 

Nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Ezek kinyomultak az utcára, és egyik pimaszabb volt, mint a másik - jelentette ki a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorában.

Bencsik Andrásnak mindez arról jutott eszébe, hogy amíg Orbán Viktor Kiskőrösön ünnepelte március 15-ét, az ellenzék a budapesti utcákon tüntetett. Azt kifogásolta, hogy a demonstrálók semmi mással nem foglalkoztak, mint az éppen jelen nem lévő jobboldal gyalázásával. Gúnyolódott egy sort azon, hogy a Szabadságmenet a Hősök teréről indult és az Andrássy úton vonult - éppúgy, mint a Békemenet. Nem mentek el a Parlamentig, mert a lábacskájuk elfáradt volna, de az Andrássy elejéig elmentek mind a százan - élcelődött. 

„Tanulság: nemzeti ünnepen nem szabad elmenni, vagy ne menjen el mindenki vidékre, néhányan maradjanak Budapesten is, mert ezek a kis svábbogarak, ezek kitódulnak az utcára, mert látják, hogy lehet” - vonta le a következtetést.

Később aztán arról is beszélt, hogy saját olvasatában mit jelent Karácsony Gergely beszédének azon része, miszerint Budapest köztársaság. – Azt úgy érti (a főpolgármester), minden idióta öntudatlan, identitás nélküli barom jól érezheti magát Budapesten, mert ott nem kell magyarnak lenni, ott csak elég, ha csak ember vagy, és oda hánysz, ahova kedved tartja – zárta gondolatait Bencsik András.