botrány;ügyész;Polt Péter;Völner Pál;Schadl György;

Nem menesztik az ügyészt, aki korábban Schadl György és Völner Pál segítségével soron kívül tehetett végrehajtói szakvizsgát

Polt Péter válaszolt.

Nem mozdítják el a hivatalából Bodnár Bencét, azt az ügyészt, aki a Schad-Völner-ügy nyomozati anyagának a tanúsága szerint korábban felsőbb hatalmak segítségével tehetett végrehajtói szakvizsgát .

Bodnár Bence a Belügyminisztérium volt helyettes államtitkáraként dolgozott. Nemrég a Telex nyomán írtuk meg, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, egy belügyi „fontos ember” és egy meg nem nevezett parlamenti kabinet munkatársa is telefonált a korrupcióval vádolt Schadl-Völner párosnak, hogy soron kívül végrehajtói szakvizsgát tehessen. Polt Péter 2022 decemberében nevezte ki ügyésznek, Sorsáról a Demokratikus Koalíció politikusa, Vadai Ágnes tett egy kérdést, azt firtatva, „meddig lehet ügyész Pintér Sándor volt titkárságvezetője, aki Völner Pál és Schadl György közbenjárásával soron kívül tehetett végrehajtói szakvizsgát 2021 októberében”, amire Polt Pétertől a következő válasz érkezett. 

„A legfőbb ügyész által kinevezett ügyész ügyészségi szolgálati viszonya addig tart, amíg a megszűnés törvényben meghatározott feltételei be nem következnek.”

A Schadl-Völner ügyet februárban kezdték el tárgyalni, legutóbbi ülésén derült ki, hogy a bukott fideszes államtitkár, Völner Pál ügyvédje Varga Judit igazságügyi minisztert is beidézné tanúnak.