önkormányzati választások;zöldpolitika;rendezvény;névváltoztatás;Párbeszéd Magyarországért;EP-választások;2024;

2023-03-26 12:36:00

Nevet változtatott a Párbeszéd

A párt Párbeszéd – A Zöldek Pártja (röviden Párbeszéd – Zöldek) néven folytatja. EP-listavezetőjük Jávor Benedek lesz.

Nevet változtatott a Párbeszéd, amely Párbeszéd – A Zöldek Pártja (röviden Párbeszéd – Zöldek) néven folytatja a politizálást – jelentették be a párt vasárnapi nagyrendezvényén az Index beszámolója szerint.

Az Irány: 2024! – Párbeszéddel a Zöld Magyarországért! elnevezésű nagyrendezvényen felszólaltak Szabó Rebeka és Tordai Bence társelnökök, Karácsony Gergely főpolgármester, Jávor Benedek, a párt uniós tanácsadója (egyben Budapest brüsszeli irodájának vezetője), Szabó Tímea frakcióvezető és V. Naszály Márta I. kerületi polgármester.

A párt tagjai beszéltek a kormány által erőltetett akkumulátorgyárakról, a nem megfelelő kormányzás eredményezte folyamatos válságokról, hangsúlyozva a környezeti szempontokat. Tordai úgy vélekedett, „a zöldpolitika ott kezdődik, ahol és amikor megértjük, mit jelent a fenntarthatóság, és hogy magával a rendszerrel, a rendszer alapvető logikájával, szemlélet- és működésmódjával van baj”.

A társelnökök kiemelték, zöld Európát, benne zöld Magyarországot kívánnak építeni.

A 2024-es önkormányzati választásokkal kapcsolatban közölték, „motorjai kívánnak lenni az együttműködéseknek, amelyeknek elsődleges célja a részvételi demokrácia, az igazságosság és a fenntarthatóság”. Bejelentették azt is, hogy az ugyanakkor tartandó EP-választásokon a párt listavezetője a „veterán” Jávor Benedek lesz.