Párbeszéd Magyarországért;extraprofit;luxusjacht;Szíjj László;

2023-03-19 15:04:00

„Extraprofit” feliratú táblát próbált elhelyezni Szíjj László jachtjánál a Párbeszéd aktivistája

Közbelépett a biztonsági személyzet.

Elzavarta a Párbeszéd aktivistáját Szíjj László megajachtja közeléből a biztonsági személyzet, miután egy „extraprofit” feliratú táblát próbált elhelyezni a fiumei kikötőben álldogáló Seagull MRD-nél - adta hírül a párt a Facebookon.

A Seagull MRD - amelynek értéke a tíz és fél milliárd forintot is meghaladhatja - még 2021 nyarán került Szíjj László kormányközeli oligarcha máltai offshore cégének tulajdonába. Hossza 8 méterrel haladja meg a cég tulajdonában álló másik luxusjachtját, a Lady MRD-ét, amelyre már korábban felfigyelt a nyilvánosság, miután kiderült, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyaralt rajta 2020 augusztusában, miközben a tárcavezető irodai képeket posztolt arról, hogy éppen látványosan végzi a munkáját. Az Átlátszó jachtozásról fotókat készítő munkatársáról, Németh Dánielről később kiderült, hogy lehallgatták az Orbán-kormány által megvásárolt Pegasus-kémszoftverrel.

A Párbeszéd szerint Szíjj László láthatóan nehezen viseli, ha a jachtját járókelők fotózzák, ugyanis amikor a mikropárt aktivistája néhány fotót szeretett volna készíteni a luxusjárműről, valamint elhelyezni egy „extraprofit” feliratú táblát a jacht közelében, megérkezett a jármű biztonsági személyzete, és elvették az aktivista tábláját, majd elzavarták a hajótól.