Széchenyi Pihenőkártya;SZÉP Kártya;Gazdaságfejlesztési Minisztérium;

Május végéig még teljes egészében fel lehet használni a SZÉP-kártyán lévő összegeket

Május 31. után már 15 százalékos díj fogja terhelni őket.

Május 31-ig még teljes egészében fel lehet használni a SZÉP-kártyán lévő összegeket, amelyeket utána azonban már 15 százalékos díj fog terhelni – emlékeztetett pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Mint írják, a kormányzat célzott intézkedése a rendelkezésre álló adatok szerint eredményesnek és hatásosnak bizonyult, a korábban tapasztalt 100 milliárd forint helyett 2023. április elején mindössze 20-22 milliárd forintnyi "alvópénz" állt rendelkezésre a SZÉP-kártyákon. A kormány köszöni a lakosság együttműködését, közreműködésükkel közel 80 milliárd forintnyi forrás került a gazdaságba, hozzájárulva a munkahelyek és a családok megvédéséhez – írta a GFM.

A közleményben azonban ismét felhívják minden SZÉP-kártya tulajdonos figyelmét arra, hogy időben – tehát május 31-ig – használja fel a 2022. október 15-ig jóváírt, még rendelkezésre álló SZÉP-kártya egyenlegét.

Jelenleg az "alvópénzeken" felül közel 130 milliárd forint, azaz a korábbi évekhez hasonlóan összességében mintegy 150 milliárd forintnyi, kedvező adózású, béren kívüli juttatás áll a lakosság rendelkezésére a Széchenyi Pihenőkártyákon – figyelmeztet a GFM.