szankciók;Nemzetközi Beruházási Bank;

2023-04-18 16:57:00

Boros Imre: csak egy debilnek lehet eladni, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank egy kémbank

A pénzintézettel meg amúgy csak az volt a baj, hogy az nem a globalista brigádot gazdagította. 

„Már ott tartunk, hogy a presszionálásnak különböző fokozataiban az Egyesült Államok, amely ennek a proxyháborúnak a fő kivitelezője, a saját szövetségi rendszerében alkalmaz szankciókat, ami meglehetősen szokatlan dolog” - jelentette ki az Ultrahang című Youtube-csatorna műsorának nyilatkozva a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) korábbi igazgatótanácsi tagja. 

Boros Imrét azt követően kérdezték - hogy mint mi is beszámoltunk róla - amerikai nyomásra a magyar kormány kilépett a pénzintézetből. 

Az Orbán-kormány korábbi miniszterével, a Fidesz-nyilvánosság egyik állandó szereplőjével készült interjút a Mandiner szemlézte. Boros Imre nyomatékosította, már nem tagja az igazgatótanácsnak. Az amerikai szankciók bejelentésének pillanatában az IIB megszűnt banknak létezni, mivel már nem bonyolíthat pénzforgalmat.

A lépést követően a szakértőe egy elbizonytalanodást vett észre a bankrendszerben. Mindezt azzal magyarázta, hogy bárki azt gondolhatja, ő lesz a következő. Azt hangoztatta, senki sem gondolhatja, hogy egy olyan titkosszolgálati szervezettel rendelkező nagyhatalomnak, mint Oroszország, szüksége volt a felderítés szempontjából egy ilyen szervezetre. „Ez akkora baromság, hogy ezt csak egy debil valakinek lehet eladni, meg a magyar média egy részének”  - fejtette ki markáns álláspontját. 

Kifejtette, gyanús pénzmozgásra utaló jelzések az IIB ügyleteivel kapcsolatban nem érkeztek - éppen ezért Boros Imre kizártnak tartja, hogy a bank az ukrajnai háború finanszírozásában játszott volna szerepet. A bank profilja szerint 20 és 25 millió eurós tételek közötti közép- és hosszútávú beruházások finanszírozását végezte - fűzte hozzá. 

- vonta le a következtetést.