Hadházy Ákos;Süli János;tehenészet;

2023-04-24 09:07:00

Hadházy Ákos: 730 millióval támogatta az EU Süli János családi cégének tehenészetét, de egy állat sincsen benne

Sehogyan nem stimmel a dolog.

„Megnéztem: egyetlen marha sem kérődzik Süli Jánosék 730 millió EU-s támogatást elnyelő (sic!) tehenészetében” - írta hétfő reggeli posztjában Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő szerint az épületek – köztük a konferenciaterem – elkészült, ám teljesen üres. A család  2016-ban már nyert 460 millió forint támogatást, 160-at a vágóhídra, valamint 110-et egy takarmányozástani kutatásra, ami a telepen kellett volna végezni. „Legutóbb tavaly februárban jártam itt, az épületek körülbelül ilyen állapotban voltak már akkor is, de állatokat azóta sem sikerült venni... Mindenesetre ha véletlenül mégis látnak teheneket a képeken, szóljanak” – tette hozzá Hadházy Ákos.

A politikus úgy véli, Süli János családjának projektjeivel nem az az egyetlen probléma, hogy nincsenek marhák. Ha egyszer lesznek is, az a többi között azért sem lesz rendben a dolog, mivel a már korábban említett 460 milliót a telep rekonstrukciójára kapták, holott az már előtte sem működött, csak néhány ősrégi, üres, düledező istállóépület volt ott. Az pedig szerinte egy rossz vicc, hogy egy tehenészeti telep szükséges felszerelése lenne egy ezer négyzetméteres iroda, valamint a 150 fős konferenciaterem.

Hadházy Ákos megjegyzi, hogy ezt a közel háromnegyed milliárd forintot Süli Jánosék egy olyan cég nevében kapták amely korábban semmilyen üzleti tevékenységet nem végzett. Végezetül hozzátette, a korábbi „atomminiszter” javára írható, hogy irányítása alatt nem lett semmi a még soha ki nem próbált típusú orosz erőműből. Az viszont már nem, hogy eddig is horribilis pénzeket loptak ki az építés ürügyén - zárta gondolatait a független országgyűlési képviselő.