Magyarország;Orbán Viktor;beszéd;2023;CPAC;

Orbán Viktor szerint az Európai Unió egy labor, ahol biológiai fegyvert fejlesztenek a nyugati világ ellen

Kit érdeklünk? – vezette fel fejtegetéseit a miniszterelnök a CPAC Hungary 2023-as budapesti konferenciáján. Szerinte a legújabb brüsszeli célkitűzés az, hogy az Európai Unió tagországaitól elvegyék a saját külpolitika jogát.

Van egy dolog, ami a hazánkat fontossá teszi. Magyarország valójában egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikájával kísérleteznek. Az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről, egy konzervatív-keresztény fordulatról, hanem meg is csinálták – lépett színpadra Orbán Viktor a Budapesten rendezett nemzetközi konferencia, a CPAC Hungary csütörtöki nyitónapján. 

A miniszterelnök szerint nehéz még egy annyira rossz helyzetben lévő országot elképzelni, amilyen Magyarország volt 2010-ben, a kísérlet azonban sikerült, „mi vagyunk a bizonyíték”, hogy csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok romba döntöttek. – Teljes foglalkoztatás, beruházási rekordok, 40 százalékkal kevesebb abortusz, Európa legjobb közbiztonsága, megfékezett migráció, erős nemzeti identitás – sorolta fel Orbán Viktor, mire büszke a 2010 óta eltelt 13 évből, arra azonban – fűzhetjük hozzá – nem tért ki, hogy  eközben az egymást követő kabinetjei a döntéseivel leépítette az oktatási és az egészségügyi rendszert, az Isten, haza, család jelszó pedig nem volt elég arra, hogy a családi pótlék immár 15 éve, 2008. január 1. óta változatlan összegét emeljék.  

Beszédében ezután a miniszterelnök egy megkapó retorikai fordulattal Soros Györgynek köszönte meg a magyar kísérlet világhírnevét, aki szerinte

Ha Soros György nem támadja meg Magyarországot, ha nem hirdeti meg programját, hogy illegális bevándorlók milliót akarja a zsoldjában álló civil szervezetek segítségével Európába telepíteni, akkor mi soha nem kerültünk volna a világsajtó címoldalára – hazudott újra a miniszterelnök az általa 2015-ben, a migrációs válság miatt első számú közellenségnek kikiáltott amerikai magyar milliárdosról.  Szerinte nem volt elég „a fizikai önvédelmi harc”, például a déli határkerítés, mivel a migráció fontos része a liberális progresszívek ideológiájának,  nem volt más választása, tetemre kellett hívnia a nyílt társadalom popperi ideológiáját is. Ellentmondtunk a liberális kánonnak, és szárnyára kapott minket a világhír – nagyította fel Orbán Viktor a saját szerepét a semmiben.  

Mi nem támadunk, mi védekezünk

j– jelentette ki ezután a miniszterelnök, hozzáfűzve, hogy „egy inkubátor-program vezetőjeként” kell jelentenie, hogy ma mindenki egy vírus támadása alatt áll, Ez nem gazdasági természetű, egy „biológiai fegyvert fejlesztettek ki liberális progresszív laboratóriumokban”, amely a nyugati világ legsebezhetőbb pontját, a nemzetet támadja. Szerinte a támadás sikerrel járt, „más civilizációk” lehagyták a nyugati világot. A nyugati világnak csak a katonai fölénye maradt meg, és amíg harminc éve a világ termelésének több mint 60 százalékát adta, ez az arány ma 40 százallék körül jár – idézte fel Orbán Viktor. A miniszterelnök  nem tért ki, hogy amit „más civilizációnak” nevez, az aligha nemzetállam, viszont előfordulhat, hogy kommunista ideológia uralja, mint például Kínát.  

Orbán Viktor ezután arról is beszélt, hogy a gender és a woke csak ugyanennek a vírusnak a variánsa, amilyen a marxizmus, a kommunizmus is volt, amely az osztály fensőbbségét hirdeti a nemzettel szemben. Az ezt követő osztályharc miatt az országokból  Orbán Viktor szerint zavargások színtere lesz, a harmadik vírusvariáns, „a progresszív külpolitika” pedig mindig háborúba sodor. – A progresszív külpolitika demokráciaexport nevében felforgatja az országokat vagy beleragad az általa keltett zűrzavarba – Biztos vagyok benne, hogy ha Donald Trump lenne az amerikai elnök, ma semmilyen háború nem sújtaná Ukrajnát. Térjen vissza és hozzon nekünk békét – hízelgett ezután Orbán Viktor Donald Trump saját szövegével Donald Trumpnak.

A miniszterelnök azt mondta, a progresszívnek nevezett irányzat képviselőinek mindig „imperialista birodalmi” célkitűzéseik vannak, 

a legújabb külpolitikai célkitűzés az, hogy az Európai Unió tagországaitól elvegyék a saját külpolitika jogát. 

Meg kell őket állítani. Ez lesz az elkövetkező hónapok legnagyobb csatája – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a progresszív vírust egyre tovább fejlesztik olyan laboratóriumokban, amilyen az Európai Unióban is. Jó hír, hogy az ellenszere már megvan Magyarországon, szabadon vihetik, csak egy kis lokális hangolás kell, és bárhol működik, mellékhatáűsa nincs..

Annyi az egész, hogy választás előtt jól láthatóan fel kell írni a zászlóra: No migration, no gender, no war!

– reklámozta a saját politikáját zárszóként a miniszterelnök.