ügyészség;Polt Péter;

2023-05-09 15:42:00

Polt Pétert választották az uniós ügyészek szervezetének alelnökévé

Méghozzá egyhangú szavazással. 

Az Európai Unió tagállamai Legfelsőbb Bíróságai mellett működő ügyészségek vagy azonos jogállású intézmények Hálózata (Nadal Network) tizennegyedik, idén Máltán tartott ülésén alelnökké választotta Polt Péter legfőbb ügyészt - olvasható a Legfőbb Ügyészség lapunkhoz is eljuttatott tájékoztatásában. 

Mint írják, a 2009-ben életre hívott hálózat 2023. május 3–5. között tizennegyedik alkalommal ült össze. Ennek célja az Európai Unióban működő legfelsőbb szintű ügyészségek vezetői közti szakmai tapasztalatcsere.

Így a konferencián a résztvevők a bűncselekmények kapcsán tapasztalható tendenciákat, az uniós esetjog jelentős döntéseit, az ügyészségek működésének további fejlődési irányait tárgyalják meg. A mostani eseményen környezet elleni, valamint a pénzügyi bűncselekmények terén felmerült új jelenségek, kihívások, megoldások voltak az előadások középpontjában. 

A magyar ügyészséget az a megtiszteltetés érte, hogy Polt Péter legfőbb ügyészt alelnökévé választotta a szervezet. Az egyhangú döntés alapján a szervezet 2025-ös konferenciájának házigazdája a magyar Legfőbb Ügyészség lesz - zárul a vádhatóság tájékoztatása.