Vadai Ágnes;Polt Péter;lombkoronasétány;

Polt Péter lépett a nyírmártonfalvai lombkoronasétánnyal kapcsolatban

Izgatottan várjuk a fejleményeket. 

Hamarosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi főigazgatósága vizsgálhatja, minden rendben van-e a Nyírmártonfalván felhúzott lombkoronasétánnyal.

Ez derül ki abból a válaszból, amelyet a legfőbb ügyész adott egy írásbeli kérdésre. Polt Pétert a DK frakcióvezető-helyettese kérdezte. Vadai Ágnes az Átlátszó egyik cikkét idézte, amelyben az áll, hogy kitermelte az erdőt a 60 milliós uniós támogatásból épített lombkorona sétány építése közben a nyírmártonfalvai polgármester, aki szerint az újságíróknak semmi köze ahhoz, mire költi az uniós pénzeket. Szabályos volt a nyírmártonfalvai lombkoronasétány uniós pénzeinek felhasználása? - érdeklődött Vadai Ágnes. 

Szokásához híven Polt Péter feljelentésként értékelte a kérdést, amelyet a NAV bűnügyi főigazgatóságához továbbított. Egyúttal jelezte az ellenzéki politikusnak, hogy ők fognak tájékoztatást adni arról, hogyan bírálták el a feljelentést.

Egy biztosnak tűnik: az Európai Bizottság mindenesetre vizsgálja a projektet. A testület korábban azt közölte lapunkkal, hogy behatóan vizsgálja az információkat, elemzi a helyzetet, és megteszi a szükséges lépéseket, ha a támogatást szabálytalanul használták fel. A legújabb fejlemény szerint pedig a polgármester lezáratta a létesítményt.