Családi Otthonteremtési Kedvezmény;Varga Judit;

2023-05-10 20:47:00

Varga Judit az utolsó fillérig visszafizette a balatoni háza után igénybe vett csokot

Varga Judit már visszafizette a Magyar Államkincstárnak az igénybe vett csokot - közölte az Igazságügyi Minisztérium a Telex megkeresésére.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a miniszter falusi CSOK-támogatás igénybevételével építette újjá régi balatoni házát. CSOK-támogatást nyaralóra nem lehet igénybe venni, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha abban legalább 10 évig gyermekeivel együtt él a támogatást igénylő család.

A portál szerint a balatonhenyei ingatlan tulajdoni lapjáról április 24-én lekerült a csok. Emellett elidegenítési és terhelési tilalom sincs már érvényben, amit a csok-szerződések megkötése után az adott ingatlanra az állam bejegyez.

A tárca tájékoztatása szerint az úgynevezett „baloldali” sajtó korábbi hamis híresztelésével ellentétben Varga Judit nem miniszterként, hanem jóval közéleti tevékenysége megkezdése előtt, három gyermek édesanyjaként igényelte a csokot férjével a balatonhenyei családi lakóházuk (nem nyaraló!) építéséhez 2017-ben. (2018 májusában lett államtitkár.)

Megjegyzik, 2019-ben kapta meg a balatoni ingatlan a jogerős használatba vételi engedélyt, azonban a megváltozott munkakörülmények miatt a család is élt a 16/2016-os kormányrendelet adta lehetőséggel, és 5 éves felmentési időt kaptak az alól, hogy állandó lakosként az ingatlanba költözzenek.

Egyébként Varga Judit jelenleg válófélben van férjétől, Magyar Pétertől.