korrupció;pályázat;Integritás Hatóság;

Három civil távozik a Korrupcióellenes Munkacsoportból, új tagokat keres az Integritás Hatóság

Június 15-ig kell leadni a pályázatokat. 

Pályázatot írt ki három, nem-kormányzati szereplőket képviselő tag részvételére a Korrupcióellenes Munkacsoportban a szervezetet létrehozó Integritás Hatóság (IH) - közölte lapunkhoz is eljuttatott tájékoztatásában a szervezet.  

Ebben emlékeztetnek, hogy az IH mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport tavaly decemberben alakult. A testületbe tíz tagot az állami szervek delegáltak, tíz tagot pedig pályázat útján választottak ki releváns civil szervezetek és magánszemélyként jelentkező szakértők köréből. 

Most azonban néhány civil tag jelezte, hogy nem tud részt venni a további munkában. 

Fonyódi Krisztián egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta tovább vállalni a jelentős munkaterhet, a Budapest Szakpolitikai Intézet lemondott a tagságáról, a Magyar Közgazdasági Társaság pedig egy új képviselőt jelöl Essősy Zsombor tag helyett.

Az IH emlékeztet, hogy munkacsoporti tagságra magánszemélyként olyan pályázhat, aki bizonyíthatóan független a Kormánytól, a hatóságoktól, a politikai pártoktól és az üzleti érdekektől. Emellett szakértelemmel és kellően hosszú és igazolható szakmai tevékenységgel rendelkezik többek közt a korrupció elleni küzdelemben, a közbeszerzési eljárásokban. A pályázatok benyújtási határideje 2023. június 15., a kiírás ide kattintva letölthető