tüntetés;közoktatás;Hadházy Ákos;

Hadházy Ákos: A magyar társadalom többsége nem áll az oktatás ügye mellett

Ameddig nem áll a tiltakozók mögött 30-50-100 ezer ember, addig ez így is marad, csak a csalódottság és az apátia nő – állítja az ellenzéki politikus. 

Kicsit szomorú véget ért péntek este a közoktatás helyzetének javításáért folytatott tüntetés. Sajnos be kell látni, hogy a magyar társadalom, beleértve a pedagógusok és az ellenzéki pártok többségét is, egyelőre nem áll ki az oktatás ügye mellett - írta szombat reggel Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

Mint korábban percről-percre tudósításunkban beszámoltunk, ismét több ezren tüntettek a fővárosban a közoktatásban tapasztalható állapotok ellen. Később aztán a Fidesz Lendvay utcai székházánál több százan feszültek a rohamrendőrök sorfalának. 

Az ellenzéki politikus szerint a megmozdulásnak az lett a vége, hogy ott maradt néhány száz gyerek a rendőrökkel szemben, egyelőre valódi, látható tömegtámogatás nélkül. Ők viszont nem futballhuligánok, nem mentek neki izomból a rendőrsorfalnak (hála istennek), erre néhány kommentelő rákezdi, hogy „jajj, ez k…a gyenge” - osztotta meg tapasztalatait. 

Hozzátette, hogy az ellenzéki pártok nagy része elmegy majd „Pintér rendőrminiszterhez valamiféle látszategyeztetésre”, ezzel hitelesíti a folyamatot. Emellett kiállítják magukról a bizonyítványt, hogy a rendszer részei.

Aztán a parlamentnek csúfolt színház elfogadja a státusztörvényt, bosszút állva nem csak a pedagógusokon, de valójában mindenkin. Igaz, több durva részt kihagynak belőle, de ez annyit jelent, hogy „csak” kicsit lesz rosszabb a tanárok helyzete, mint volt másfél éve a tiltakozások elején - fejtegette.

Úgy látja, hogy ameddig nem áll a tiltakozók mögött 30-50-100 ezer ember, addig ez így is marad, csak a csalódottság és az apátia nő. Sokadik alkalommal derül ki, hogy az elemi szolidaritás nélkül a magyar társadalom végérvényes lecsúszásra van ítélve. Az országgyűlési képviselő szerint sokan nem értik meg, hogy nem a tanárokról, nem a diákokról van szó, hanem a jövőnkről, a propaganda pedig teljes sikerrel fordítja egymás ellen az embereket.

„Én azt tudom csak javasolni mindenkinek, hogy ne adja fel! Értse meg és igyekezzen megértetni másokkal is, hogy törvényszerű, ami történt. Ameddig ugyanis nem adódik össze minden elégedetlenség egyetlen irányba, amíg nem a rendszert magát támadjuk, minden tiltakozó mozgalom – tanárok, diákok, katás vállalkozók vagy az akkumulátorgyárak ellen tiltakozók – bukásra van ítélve. Ezeknek az erőknek össze kellene adódniuk, nem foglalkozni a károgókkal és a propagandával, hanem egységesen és határozottan a rendszer lényege ellen fordulni. Akkor sikerrel járhatnak!”

- zárta sorait Hadházy Ákos.