MSZP;Molnár Zsolt;Horn Gyula;Sára Botond;

Közterületi és online akciót indít a Horn Gyula sétányért az MSZP

Amennyiben Sára Botond nem vonja vissza a keresetet, amelyet a bíróságon indított a közterületi elnevezés ellen.

– Az elmúlt hónapokban ismételten és sokadszorra méltatlan és elfogadhatatlan támadások érték Horn Gyula örökségét és személyét. Az MSZP ezért közterületi és online akciót indít, amely kiáll Horn Gyula mellett, és véget vet annak a törvényhamisításnak, amit a kormánypárt kezdett – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt.

Az MSZP pártigazgatója hozzátette: országgyűlési képviselőként nyílt levélben Sára Botond főispánhoz fordul, felszólítva őt arra, hogy vonja vissza a keresetet, amelyet a bíróságon indított a közterületi elnevezés ellen, semmibe véve ezzel a XIII. kerület és a fővárás döntését.

Szerinte ez

„brutális támadás a történelem ellen, brutális támadás Horn Gyula ellen, és brutális támadás az önkormányzatisággal szemben”.

Molnár Zsolt hozzátette, hogy amennyiben Sára Botond nem vonja vissza a keresetet, a következő héttől aláírásgyűjtésbe kezdenek a közterületeken, melyet egészen Horn Gyula születésnapjáig, július elejéig folytatni fognak. Az akcióhoz conline is lehet majd csatlakozni.

„Horn Gyula államférfi volt. Megkérdőjelezhetetlen a személyisége, megkérdőjelezhetetlen az a szerepe, amelyet a rendszerváltásban, a német egyesítésben, Európa újraegyesítésében betöltött. Méltatlan ez a támadás” – jelentette ki, hozzátéve, küzdeni fognak azért, hogy a sétányt évtizedek múlva is Horn Gyula sétánynak hívják majd.