rendőrség;antiszemitizmus;graffiti;pártigazgató;kihívás;MKKP;eltüntetés;

Rendőrök védték meg az antiszemita „ZSIDÓ SZDSZ” feliratot Budapesten a kutyapárti aktivistától, meg is fenyegették egy kicsit

A kétfarkúak pártigazgatója színes teknősökkel akarta elfedni a húszéves antiszemita graffitit. Egy szolgálaton kívüli rendőr hívta rá a kollégáit, akik a mellette álló gyermeke láttán közölték vele, hogy ebből „gyermekvédelmi” ügy lesz.

Nagy Dávid, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) pártigazgatója elképesztő tettre szánta el magát 2023. május 26-án délelőtt 11 óra körül a budapesti IV. kerületi Káposztásmegyeren: néhány színes festékszóró-spray-vel gyermeke és egy rongybaba társaságában próbált meg eltüntetni egy panelház falán éktelenkedő antiszemita feliratot, ám rendőröket hívtak rá.

A pártigazgató pártja újpesti szervezetének honlapján tette közzé az esetet, fotókkal ábrázolva, hogy ő a mintegy húsz éve a falra festett, „ZSIDÓ SZDSZ” feliratot kedves állatokkal, egy kék tóban úszó kis zöld teknősökkel próbálta meg átfújni, feltehetően nem csak azért mert az egykori liberális párt csaknem tíz éve megszűnt, hanem gyűlöletkeltő jellege miatt is.

Akadt azonban, aki ezt nem tűrhette tovább, derült ki Nagy Dávidnak az esetet követő bejegyzéséből: „Miután felnyomott egy itt lakó szolgálaton kívüli rendőr, tanakodás van a kapitányságon, hogy bevigyenek-e gyerekkel, mert lefújtam egy 20 éves antiszemita feliratot két teknőssel Újpesten vagy ne vigyenek be.” Mint a poszthoz írt későbbi kommentből kiderült, a pártigazgatóval végül a marcona rendőrök közölték, hogy ebből gyermekvédelmi ügy lesz.