Karácsony Gergely;Orbán Viktor;bicska;

2023-06-02 18:29:00

Karácsony Gergely Orbán Viktornak: Veszélyes ha az ember bicskát hord a zsebében, mert félő, hogy megszúrja magát

A miniszterelnök mondott már hasonlót, mint amivel a kormányzat most a főpolgármestert támadja.

Újabban ismét Karácsony Gergely főpolgármesternek ugrott neki a komplett kormányzati agymosoda azzal kapcsolatban, hogy nemrégiben az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról elmélkedett, Magyarország is háborúban áll Oroszországgal. Ehhez csatlakozott Orbán Viktor miniszterelnök is ma reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában, kijelentve, aki ilyet mond, annak „elment az esze”.

De mondott erősebbeket is, például burkoltan nekiállt az értelmiséget pocskondiázni, ugyanis kifejtette, hogy aki eképp látja a dolgot, az „belvárosi, értelmiségi módon beszél”, sőt, Orbán Viktor szerint ettől „kinyílik a bicska az ember zsebében”.

Erre reagált röviden Karácsony Gergely az Index egy korábbi cikkével, amely Orbán Viktornak azon februári nyilatkozatáról számolt be, mely szerint a miniszterelnök már korábban is megtette a megállapítást, miszerint Európa közvetett háborúban áll Oroszországgal. – Ha fegyvert szállítasz, ha te adod a műholdas információkat, ha kiképzed az egyik harcoló fél katonáit, ha te pénzeled egész államgépezetének működését, a másik félre pedig szankciókat vetsz ki, akkor mindegy, mit mondasz, háborúban, egyelőre közvetett háborúban állsz – mondta a miniszterelnök akkor.

- kommentált a főpolgármester, utalva az Orbán Viktor zsebében nyíló bicskára.