Oroszország;Ukrajna;tömeggyilkosság;Belgorod;

Négy embert meggyilkoltak az oroszországi Belgorod régió ágyúzása közben

Azt nem tudni, kik voltak az elkövetők, az ukrán hadsereg mindenesetre tagad. 

Négy ember életét veszítette péntek éjszaka, amikor az ukrán erők ágyútűz alá vettek több határmenti települést a belgorodi régióban. A közeli régiók tisztségviselői pedig éjszakai dróntámadásokról számoltak be - írja a Reuters. 

Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Telegramon azt írta, hogy a lövések az ukrajnai északi Harkiv régiótól mintegy 15 kilométerre fekvő Maszlova Pristan városát találták el. Itt egy autóban két nő utazott, akik a helyszínen belehaltak sérüléseikbe. Később aztán újabb két emberrel végeztek a lövedékek: az első incidenstől 125 kilométerre délkeletre fekvő Szobolevka városában csapódtak be a lövedékek. Itt két olyan emberrel végeztek a fegyverek, akik éppen a szabadban álltak. Utóbbi város egyébként tizennégy kilométerre van az ukrán határtól. 

Orosz tisztségviselők korábban azt közölték, hogy az ukrán erők az elmúlt héten több alkalommal is tűz alá vették Szebekino városát. Ebben a körzetben egyébként június 30-ig minden közúti és vasúti közlekedést felfüggesztettek, s több mint 2500 embert evakuáltak, mondván, nem biztonságos a lakóhelyükön való tartózkodás. 

A Belgorodtól északra fekvő brjanszki terület kormányzója azt mondta, hogy négy ház megsérült, a  szomszédos kurszki terület vezetője azt mondta, hogy néhány épület megrongálódott egy éjszakai dróntámadásban. A szmolenszki régióban szintén dróntámadás ért két várost. 

Ukrajna tagadja, hogy hadserege részt venne az akcióban, és azt állítja, hogy azokat orosz önkéntes harcosok hajtották végre.