Ukrajna;ellentámadás;Volodimir Zelenszkij;orosz megszállás;

Zelenszkij: Ukrajna készen áll az ellentámadásra

„Erősen hiszünk abban, hogy sikerrel járunk” - mondta az ukrán politikus.

Ukrajna készen áll a régóta várt ellentámadás megindítására, az oroszok által megszállt területek visszafoglalására - jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök egy szombaton megjelent interjúban a Reuters szerint

„Erősen hiszünk abban, hogy sikerrel járunk” - vélekedett az ukrán politikus. Ugyanakkor megjegyezte, nem tudja, a folyamat mennyi időbe telik, ami sokféle módon történhet meg. Csak abban biztos, hogy meg fogják csinálni, s készen állnak rá. 

Kijev reményei szerint a régóta tervezett ellentámadás megváltoztathatja a háború dinamikáját. A hosszú ideig tartó száraz időjárás Ukrajna egyes részein arra engedett következtetni, hogy az ellentámadás küszöbön áll. Az elmúlt hetekben Ukrajna fokozta az orosz lőszerraktárak és logisztikai útvonalak elleni csapásait. Szombaton az ukrán hadsereg napi jelentésében közölte, hogy a keleti Donyecki területen lévő Marinka településen összpontosulnak a harcok, ahol visszaverték az ukrán erők az ott lévő orosz csapatok támadásait. 

Eközben detonáció történt a herszoni régióban található Zagorjanivci falu egyik játszóterén. Itt egy 10 és egy 13 éves gyerek játszott, amikor egy ismeretlen tárgy felrobbant mellettük. A helyi regionális katonai vezető közlése szerint egyikükön repesz okozta sérülések láthatóak. Mindketten súlyosan megsérültek.