börtön;Galambos Lajos;

Galambos Lajos már csak a pörköltszaftot tudja kiszürcsölni a börtönben, állítólag olyan rossz egészségi állapotban van

A zenész „bekattant”, s csak egyszavas válaszokat ad, ha kérdezik. 

„Sajnos ügyfelem már a pépesített ételeket is képtelen lenyelni. El lehet képzelni, hogy a bablevestől kezdve a rakott krumpliig milyen gusztustalan formákat öltenek a leturmixolt fogások” - mondta el a Blikknek a mulatószenész ügyvédje.

Elmondásából az is kiderült, hogy a trombitás már csak folyékony halmazállapotú ételt tud enni egészségi állapota miatt. Csontos Zsolt úgy fogalmazott, Galambos előre öklendezett, amikor hozták az ételt neki, ezért úgy döntött, ezentúl pépesítve sem kéri. Ugyanolyan formában kapja mostantól, mint bárki más, ő azonban csak a folyékony halmazállapotú részeit fogyasztja el: a levesnek megissza levét, a pörköltnek kiszürcsöli a szaftját - magyarázta.

Emellett egyre rosszabb állapotban van, sokat fogyott és arca is beesett. Hangulata emiatt ingadozó: a legtöbbször már csak kedvetlenül néz maga elé, ha szólnak hozzá, akkor egyszavas válaszokat ad. Egyre jobban kezd magába fordulni: a börtönszleng ezt az állapotot „bekattanásnak” nevezi. A betegszobán egyébként egy négyfelvonásos darabon kezdett el dolgozni. Amikor csak lehet, akkor tollat füzetet vesz maga elé és ötleteit papírra veti.