börtön;Galambos Lajos;

Galambos Lajos kacsazsírt tesz teájába a börtönben, hogy így jusson kalóriához

Nemrégiben pedig ministrált egy szentmisén és a példabeszédeket is ő olvasta fel. 

„Egyre gyengébb vagyok, nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön ételeket, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixolva tudom elfogyasztani” - nyilatkozta a Blikknek ügyvédjén keresztül Galambos Lajos.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a trombitaművész megromlott egészségi állapotára hivatkozva hiába kérte büntetésének elhalasztását, amelyet azért kapott, mert mocsai házában nem fizetett a közművek használata után és megkente azokat az ellenőröket, akik felfedezték mindezt.

A zenész szerint mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennie. 

„Már nem tudtam mit kitalálni, hogy valamennyi kalóriát azért bevigyek a szervezetembe, így kacsazsírt szoktam tenni a teámba, azt szürcsölöm el. Mivel a gyomrom már nem bírja a sok leturmixolt ételt sem, kértem, hogy szinte csak leveseket kapjak, legalább azoknak a levét meg tudom inni. Hiába vagyok a bevonulásom óta az egészségügyi részlegen, a betegszobán sem javultak az egészségügyi értékeim, sőt: vannak, amelyek romlottak is”

- fogalmazott. 

Az rendben van, hogy bezártak ide, de az egészségem további romlásával nem akarok fizetni - tette hozzá, aki családtagjaival napi szinten beszél. Kitért arra is, hogy mivel próbálja magát elfoglalni. Nemrégiben részt vett egy szentmisén. 

„A misét a Pannonhalmáról érkező két ferences szerzetes lelkész tartotta, a példabeszédet pedig én olvashattam fel. Sőt, a miseénekek előkészítésében is aktívan részt vettem, mondhatni, ministráltam. Különös módon egy gyermekkori álmom is teljesült itt, a börtönben, hiszen kiskoromban kántornak készültem” - jelentette ki Galambos Lajos.