oktatás;sztrájk;pedagógusok;hamisítás;MTVA;

2023-06-05 08:48:00

Meghamisította egy sztrájkoló tanár nyilatkozatát az MTVA

A tanár szerint őt megvezették, megalázó és méltatlan helyzetbe hozták.

Meghamisította egy sztrájkoló tanár nyilatkozatát az MTVA – erről számolt be a 444.

Borsos Tamás, a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola testneveléstanára még tavaly január végén, az első országos pedagógussztrájk alkalmából nyilatkozott. Azt mondta, a feleségével nagyon sokszor téma mostanában a méltánytalan fizetés. – Gondolkodunk, a jövőbe tekintünk, gondolkodunk külföldben. Azt halljuk barátoktól, rokonoktól, akik kinn dolgoznak, tanítanak, hogy jóval a többszörösét keresik az itthoni fizetésnek. Ez nagyon bosszant és frusztrál bennünket...

A férfi nyilatkozatát ezzel szemben úgy vágták meg, mintha elégedett lenne a fizetésével, és nem különösebben panaszkodna a tanárok helyzete miatt.

„...most van egy egzisztenciánk. Mi pedagógusok, így együtt, nem panaszkodunk olyan szinten a fizetésre, mert így boldogulunk, a hiteleinket tudjuk fizetni, a gyermekeinket el kell látni, nem kell félnünk a holnaptól...”

A tanár a portálnak azt mondta, megvezették, megalázó és méltatlan helyzetbe hozták.

– Azzal kezdtem, hogy mivel a feleségemmel mindketten tanárként dolgozunk, közösen valahogy elboldogulunk, nem kell egyik napról a másikra élni, de ha a jövőbe tekintünk, nem látjuk, hogyan tudunk továbblépni, csak ha külföldre megyünk. Rettentően frusztráló így az élet. Ezt a részt már kivágták az adásból. Azt is elmondtam, hogy az emberi méltóságunkat sérti a jelen helyzet, és gyakran megalázó helyzetben érezzük magunkat a gyerekeink és a szüleink előtt. A kérdések erőltetettek voltak, próbálták a sztrájkba belekeverni a pártpolitikát.

A portál kereste az üggyel kapcsolatban az MTVA-t, amely egyelőre nem reagált.