időjárás;előrejelzés;OMSZ;

2023-06-05 08:55:00

Újra rosszabbra fordul az időjárás

A nap első felében főként a nyugati és északi országrész fölött lesz több a felhőzet, kora estétől dél, délnyugat felől viszont már egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar.

Ismét rosszabbra fordul az időjárás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) által hétfő reggel közzétett előrejelzésből.

A nap első felében főként a nyugati és északi országrész fölött lesz több a felhőzet. Máshol kezdetben még inkább fátyolfelhős időre van kilátás, ám napközben délnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet.

A legtöbb napsütés északkeleten várható.

A záporos csapadékgócok kora délelőtt az Észak-Dunántúlról is levonulnak, de a vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső ezt követően sem zárható ki. Kora estétől dél, délnyugat felől viszont már egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, de néhol hűvösebb is lehet.