Magyar Honvédség;fegyver;katona;Böröndi Gábor;

Kiadta az ukázt az új vezérkari főnök: munkaidőben minden katona köteles a fegyverét magánál tartani

Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ - indokolt Böröndi Gábor. 

„Az elmúlt egy hónapban megtörtént a harckészültség felmérése, és a katonák fegyverbiztonsága is javult. Ez adja azt a biztos alapot, amelyre építkezve végre lehet hajtani a gondolkodásmód- és kultúraváltást a Magyar Honvédségnél. Mindenki tudatában van annak, hogy hova szeretnénk eljutni” - jelentette ki a Honvéd Vezérkar főnöke a honvedelem.hu-nak adott interjújában.

Böröndi Gábor kifejtette, kinevezése után második célja az volt, hogy minden katona legyen katona, és ennek a fegyver a legjobb kifejező eszköze. Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ - fejtegette. 

„Ezért döntöttem úgy, hogy munkaidőben minden katona köteles a fegyverét magánál tartani, emellett pedig gyakorolni annak szét- és összeszerelését. Elmondhatom, hogy mindenki kiemelkedő fegyelemmel hajtotta végre a parancsot, így mára képesek saját egyéni fegyvereiket még megbízhatóbban kezelni”

- fogalmazott Böröndi Gábor. 

Az új vezérkari főnök gyakrabban szerepel a hírekben, mint elődje. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az állami tévében történelemhamisító kijelentéseket tett a II. világháborúról, majd később feljelentették, mert teljesen értelmetlen feladatokat végeztetett el az általa „pletykásnak” tartott honvédségi sofőrökkel.