tüntetés;forgalom;Budakalász;M0-s;

Civilek tüntetnek az M0-s budakalászi lehajtójánál pénteken

Megelégelték a hatalmas forgalmat, amely szerintük a körgyűrű továbbépítésével lenne csak csillapítható. 

Elfogytak az érveink, ezért június 9-én pénteken 15 órától 17 óráig, a Megyeri híd után (a turbó körforgalom előtt) a Budakalász-Szentendre felé kanyarodó forgalmi sáv lezárásával figyelemfelhívó demonstrációt szervezünk - közölte lapunkhoz is eljuttatott közleményében a budakalászi 2011 Egyesület. 

Mint fogalmaznak, Budakalász és a környék települései fuldokolnak az átmenő forgalomtól, noha korábban mindent megtettek, hogy valamit javítani tudjanak a helyzeten. A megoldást az M0-s autóút 10-es útig történő meghosszabbításában látják elsősorban. A beruházás 2012 óta nemzetgazdasági szempontból kiemelt, de eddig nem történt érdemi előrelépés. Emlékeztetnek, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter a napokban már a nyomvonal újragondolását és a beruházás szükségességét feszegette, mire Budakalász polgármestere a helyzet tisztázását kérte. 

Úgy vélik, Budakalász és a térség évtizedek óta alulbecsült közlekedési gondjait meg kell oldani, ezért is szervezik a megmozdulást. A gyülekező fél három és háromnegyed három között lesz az Auchan áruház parkolójában, a (jelenleg felújítás alatt álló) McDonald's étterem felőli részén. Innen rendőrségi felvezetéssel autóznak a rendezvény helyszínére. Egyúttal jelezték azt is, fontos a láthatósági mellény, nem árt az esőkabát és kezdeményezésük mentes a pártpolitikától.