Orbán-kormány;Karácsony Gergely;lezárás;Lánchíd;balesetveszély;járda;

2023-08-14 15:33:00

Az Orbán-kormány kedvenc őrző-védő cége lezárta a Lánchíd járdáit, Karácsony Gergely a rendőrségtől kért segítséget

Karácsony Gergely szerint az augusztus 20-i ünnepség miatt gyalogosok ezrei kényszerítették az úttestre.

„A kormány őrző-védő vállalkozója ma lezárta a Lánchíd mindkét járdáját, hosszú ideig súlyosan balesetveszélyes helyzetek sorát előidézve ezzel. Beavatkozásra kértem a budapesti rendőrfőkapitányt, hiszen gyalogosok ezreit kényszerítették az úttestre” – közölte hétfői Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.

Budapest vezetője szerint az eljárás botrányos, elfogadhatatlan, felháborító.

„Fel nem fogom, miért kell hat nappal az ünnep előtt ekkora felfordulást előidézni. Az a dolga most a kormány illetékesének, hogy azonnal intézkedjen: ne a budapestiek és a Budapestre látogatók kárára készüljenek augusztus 20-ára! Az ünnep sok milliárdos költségvetéséből csak ki tudnak gazdálkodni valami épeszű megoldást” – tette hozzá Karácsony Gergely. 

Budapest legrégebbi dunai átkelőjét másfél hónappal a vállalt határidő előtt, költségkereten belül maradva adta át a fővárosi önkormányzat augusztus 4-én, ahol a főpolgármester jelezte a kormány továbbra sem fizet, és mindig adós a beruházáshoz hivatalosan vállalt állami hozzájárulással, hatmilliárd forinttal. A főváros döntése értelmében a gyalogosok mellett csak a megkülönböztető jelzést használó járművek, kerékpárosok, taxik és motorosok hajthatnak fel a hídra.