oktatás;pályázat;tiltakozás;Csepel;iskolaigazgató;

Mégis igazgató maradhat a csepeli Kölcsey Ferenc Általános Iskola vezetője, de a Belügyminisztérium nem árulja el, hogy miért

Málek István megbízatását egy évvel meghosszabbítják, miután tiltakozásba kezdtek a szülők és a diákok a pályázata elutasítása miatt. A Katona József iskolában viszont eredménytelen maradt az igazgató melletti kiállás.

Mégis igazgató maradhat a Kölcsey Ferenc Általános Iskola vezetője, Málek István megbízatását egy évvel meghosszabbítják – tudta meg az RTL Híradó.

Málek István a csatornának elmondta: nagy lelkesedéssel és elszántsággal fognak dolgozni, hogy szeptember elsejére minden a helyére kerüljön, és minden elő legyen készítve egy nyugodt tanítási évhez.

Az RTL Híradó a Belügyminisztériumot is megkereste az ügyben, ám ott csak annyit közöltek:

„a köznevelési államtitkárnak a döntését nem kell indokolnia, azt jogszabály nem írja elő”.

Korábban – mint arról lapunk is beszámolt – nagy felháborodást váltott ki a szülők, a diákok és az intézményben dolgozók körében, hogy a Belügyminisztérium elutasította Málek István pályázatát. Az igazgató előtte több mint 10 évig vezette az intézményt, és egyedüli pályázóként szívesen folytatta volna a munkát. A belügyi tárca a döntéssel kapcsolatban akkor jelezte, hogy bár az igazgató teljesítményét elismerik, indokoltnak tartják, hogy mások is lehetőséget kaphassanak.

A szülői munkaközösség elnöke elmondta, hogy az elutasított intézményvezetői pályázat felülvizsgálatát kérik a dél-pesti tankerületi központtól, és az általuk gyűjtött aláírásokat elküldik a Belügyminisztériumnak.

A Katona József iskolában eredménytelen maradt az igazgató melletti kiállás.

Az ügy politikai színezetet is kapott. Mint korábban hírt adtunk róla, a Fideszből kizárt független polgármester, Borbély Lénárd közölte, hogy az igazgatók eltávolításáért riválisa, Németh Szilárd felel. A rezsibiztos ezt kamunak minősítette, pszichiáterhez küldte a kerületvezetőt és megsértődött a Népszavára is, amiért hírt adtunk a polgármester bejegyzéséről.