Olaszország;Wizz Air;járattörlés;

Rómában rekedtek a Wizz Air Budapestre tartó utasai, indulás előtt nem sokkal törölték a járatot

A légitársaság szerint az olasz légi irányításnál akadt probléma, vagyis a fennakadás az összes Olaszországban járatot üzemeltető légi közlekedési vállalatot egységesen érinti.

Hétfőn késő este érkeztek volna meg Rómából Budapestre a Wizz Air utasai, azonban nem sokkal az indulás előtt törölték a járatot. A hvg.hu egy olvasója szerint a római Fiumicino reptéren jókora káosz bontakozott ki, mindenki a pultnál tolongott.

A Wizz Air az olvasó szerint szállodai elhelyezést kínált az utasoknak, továbbá felajánlotta az átfoglalást a keddi járatra.

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér oldalán szintén közölték, hogy a Rómából eredetileg 22:45-ös érkezéssel várt, W62342-es járatot törölték. A hvg.hu ezért bővebb tájékoztatásért megkereste a légitársaságot. A portál azt a választ kapta, hogy

„az olasz légi irányítás egy technikai meghibásodás miatt részlegesen leállt, és így jelentősen csökkent a kapacitása. Ez a fennakadás az összes Olaszországba járatot üzemeltető légitársaságot egységesen érinti.”

Ezért a Wizz Air kénytelen volt az augusztus 28-i, Rómából Budapestre tartó járatát átütemezni augusztus 29-re. A hiba elhárításán dolgoznak az olasz légtér irányításáért felelős szervek – tette hozzá a vállalat.

A Wizz Air a válaszban azt is jelezte, hogy a légitársaságnál közvetlenül repülőjegyet vásárló utasokat folyamatosan tájékoztatja SMS-ben és e-mailen a legfrissebb fejleményekről. Ugyanakkor azoktól az utasoktól, akik a repülőjegyüket utazási irodán vagy online jegyközvetítőn keresztül vásárolták, a légitársaság azt kéri, hogy ezekhez a szolgáltatókhoz forduljanak bővebb tájékoztatásért.