Veszprém;cirkusz;

Cirkuszsorozat érkezik Veszprémbe

Rendhagyó, izgalmas és formabontó kortárs cirkuszi előadások bukkannak fel Veszprém különböző közterein szeptember 17-23 között. 

A Together! cirkuszművészeti sorozat egyediségét az adja, hogy az előadások az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jönnek létre, négy ország 25 cirkuszművészének részvételével.

A különleges performanszok a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként, a budapesti Inspirál Cirkuszközpont szervezésében válnak valóra. A Together!-sorozat sajtótájékoztatóját a budapesti Erzsébet tér óriáskerekének lábánál tartották, majd a jelenlévő médiumok és az épp arra járók szórakoztatására az Inspirál Cirkuszközpont csapata – Adolf Diána, André Rolland, Fehér Ádám, Győre Ágnes, Matu Aguilar, Ott-Balogh Kata, Pilát Márk, Takács Lacek – az óriáskerék küllőire függesztve adott akrobatikus showt. Az Inspirál Cirkuszközpont szervezi a Veszprémben látható sorozatot is, ahol négy ország artistái alkotnak közösen négy köztéri előadást, négy napon, a város négy különböző közterén.

Az Together! nemzetközi csapatában – a hazai művészek mellett – részt vesznek majd a Kijevi Cirkuszakadémia művészei, valamint görög artisták a Monokyklo stúdió szervezésében. A művészeti munkát pedig a francia Albin Warette, a toulousi cirkuszegyetem dráma tanára, színész és színházi rendező vezeti. A szeptember 17-23-között zajló ünnep keretében lesz majd rendhagyó cirkuszi városnézés artistákkal, valamint faltánc a várfalon és a Függőkertben. Az eseménysorozat izgalmas produkciója a ’Circus Live Museum’ lesz és 23-án érkezik a „nagy finálé” a közönség részvételével Veszprém belvárosában. A Together! projekt a Creative Europe program keretében is finanszírozásával valósul meg.