Szerbia;határ;Magyar Levente;

Szijjártó Péter helyettese: Le kell bontani a Magyarország és Szerbia közötti fizikai határokat

Egyelőre nem egészen világos, hogy Magyar Levente szerint ez a déli határkerítésre is vonatkozik-e.

Le kell bontani a Magyarország és Szerbia közötti fizikai határokat az emberek közötti kapcsolatépítés, a közös gazdasági rendszer kiépítése, a forgalom egyszerűsítése és az előrelépés megkönnyítése érdekében - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a vajdasági Topolyán az MTI híre szerint. 

Mint mondta: az utóbbi időszakban a két nép és a két ország között baráti és szövetségesi viszony épült ki, ezt a kapcsolatot pedig a határok lebontása tudná még erősebbé tenni. – Ez egy nehéz vállalkozás, mert nagyon sok nyugati partner nem gondolja úgy, hogy elérkezett az idő az ilyenfajta együttműködésre Szerbiával, és nélkülük Magyarország egyoldalúan ezeket a lépéseket nem tudja megtenni – fűzte hozzá.

Egyelőre nem egészen világos, hogy Magyar Levente szerint a fizikai határok lebontása a déli határkerítésre is vonatkozik-e. Ha igen, az meglepő fordulatot jelez, az Orbán-kormány ugyanis elég büszke a menekültek miatt 2015-ben felhúzott építményre.