távozás;Hír TV;

Pálffy István elődjétől is megvált a Hír TV

Nem adtak neki műsort, amikor pedig megkérdezte, miért nem, kitérő válaszokat kapott. 

Biztossá vált, hogy nem maradok tovább a Hír TV-nél, és többet nem szerepelek a képernyőn - jelentette be oldalán a csatorna műsorvezetője. 

Gerhardt Máté közlése szerint nem így tervezte, sokáig nagy volt a bizonytalanság, de mivel a vezetőség szerint nincs olyan műsor, amiben műsorvezetőként dolgozhatna, így több mint hat év után elhagyja a csatornát. 

„A Pálffy-botrány és a bukása után sokan írtátok, hogy azonnal térjek vissza a műsorba, de az a döntés született, hogy a megújulás jegyében én már nem fogom vezetni a Napi Aktuálist. A valódi okot nem tudom, mert mindig csak kitérő választ kaptam, így nem is foglalkozom ezzel”

- fogalmazott. Egyúttal jelezte, nagyon hálás minden kollégájának, vendégének, valamint a nézőknek, akiknek szeretete és figyelme sokat jelentett számára. „Szerencsére több tervem is van a jövőre nézve, így nem aggódom…ha van új fejlemény, szólni fogok nektek” – zárta posztját Gerhardt Máté. 

A kormánypárti televíziónál manapság meglehetősen turbulens a légkör. Gerhardt Máté amiatt a Pálffy István miatt került le a képernyőről, akitől egy műsor után megváltak, a korábbi KDNP-s politikus és nagykövet ugyanis élő adásban kezdett el arról elmélkedni, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegséggel”, mint a pedofiloké.