Gyurcsány Ferenc;Svédország;Bayer Zsolt;NATO-csatlakozás;Bencsik András;ukrán gabonaimport;

2023-09-18 06:30:00

Bencsik András: Ne eresszék be ezeket a szemétláda, beteg svédeket!

A Demokrata főszerkesztője a fideszes parlamenti képviselőket kérte, hogy ne szavazzák meg a skandináv állam NATO-csatlakozását.

Én innen szeretném üzenni a mi (értsd: a fideszes – a szerk.) képviselőinknek, hogy semmiképpen ne szavazzák meg (Svédország NATO-csatlakozását) - jelentette ki a Demokrata főszerkesztője a Hír TV vasárnap este sugárzott Sajtóklub című műsorában. 

Bencsik András - asztaltársaságával egyetemben - azon húzta fel magát, hogy Svédországban a tananyag része lett egy olyan videó, amely a magyarországi demokrácia leépítéséről beszél. Emiatt Szijjártó Péter már levelet is írt stockholmi kollégájának.

A keményvonalas oroszpárti Fidesz-propagandista a videóban elhangzottakat „arcátlan hazugságnak” minősítette, ráadásul szerinte ebben tagadják a hazaszeretetet is. – Nagyon szépen kérem én is a képviselőinket, hogy ne eresszék be ezeket a szemétláda beteg svédeket, legalábbis addig ne eresszék be - ilyen mentálhigiénés megfontolásból - amig ki nem gyógyulnak ezekből a szörnyű, súlyos mentális betegségeikből, hogy hazudoznak, és tagadják mindazt, ami szép és jó – dörögte Bencsik András.

A műsor egy másik pontján szóba került az ukrán gabona importtilalma is, amelynek kapcsán a fideszes propagátor arra a következtetésre jutott, hogy „igazából ukrán gabona nincs is”, az valójában amerikai gabona, amelyet Ukrajnában termesztettek. Véleménye szerint azért nem szabad beereszteni „az amerikaiak által Ukrajnában termesztett gabonát”, mert dömpingáron érkezik, minősége kétes, és megölné a közép-európai mezőgazdaságot úgy, ahogy van. 

- tette fel a költőinek szánt kérdéseit.

Minderre Bayer Zsolt azt a választ adta, hogy azért, mert az Európai Unió jelenlegi vezetői kilóra megvett gazemberek. De Gyurcsány Ferenc DK-elnök is megkapta a magáét a műsor egy pontján a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosától, aki szerint ahhoz, hogy megjöjjenek az uniós pénzek, el kell árulni az összes nemzeti érdeket és a hazát. – És erre speciel Gyurcsány Ferenc tökéletesen alkalmas, mert semmi mást nem is tud csinálni a szánalmas, nyomorult, felesleges életébe', mint elárulni a nemzetet és a hazát – utalt a volt miniszterelnök azon korábbi nyilatkozatára, miszerint ő két héten belül haza tudná hozni ezeket a forrásokat.