TV2;Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.;adásvétel;ingatlanok;Nemzeti Filmintézet;

Megvette az állam a TV2 Csoport Róna utcai irodakomplexumának nagyjából felét

Ez összesen 13 043 négyzetméternyi területet jelent, amiért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 4,5 milliárd forintot fizetett.

A kormánypárti TV2 Média Csoport Zrt.-től összesen 13 043 négyzetméternyi területet vásárolt meg 4,5 milliárd forintért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) – vette észre az állami vagyonkezelő cég oldalára felkerült szerződéslistában az Mfor. A pontos részletek nem ismertek, csak annyi, hogy a TV2 társasházként üzemelő Róna utcai központjának összesen tizenegy albetétjéről van szó.

A földhivatali adatok szerint a tizenegy albetét között található

  • egy 1061 négyzetméteres étterem,

  • hat darab, összesen 8037 négyzetméternyi iroda,

  • és négy darab, összesen 3945 négyzetméter területű „egyéb helyiség” is, ezek funkciói nincsenek részletezve.

Az adásvétel a teljes ingatlanegyüttesnek nagyjából a felét érinti: a zuglói, Bácskai utca, Róna utca és Gyarmat utca által közrefogott egykori Mafilm-telephely az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint 2,67 hektáron terül el, és 23 albetétet tartalmaz.

Az adásvétel alapja egy augusztus elején módosított júniusi kormányhatározat, mely felhatalmazza Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy az MNV közreműködésével legfeljebb 4,5 milliárd forintért vásárolja meg az állam részére az ingatlanokat, majd azokat a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.-be (NFI) apportálja, hogy elősegítse utóbbi feladatellátását. Az adásvétel már megvalósult, annak azonban az Mfor szerint még nincs nyoma a cégiratok között, hogy az NFI alapító okiratát a határozatnak megfelelően módosították volna.