Budapest;pénz;Orbán Viktor;rejtély;

Orbán Viktor csak számolta a pénzt, a kérdésekre nem válaszolt a rejtélyes budapesti útján

Lehet, hogy a miniszterelnök egy ismert popzenészt látogat meg vagy éppenséggel életvezetési tanácsadásra jár a IX. kerületben.

Rejtélyes magánprogram-sorozaton jár Orbán Viktor keddenként Budapest IX. kerületében – derült ki két napja a 444 videóriportjából.

Mint megírtuk, a portál a Közraktár utca és a Bakáts utca kereszteződésében szólította meg az autójából kilépő miniszterelnököt, aki nem válaszolt a riporter kérdéseire, csak számolgatni kezdte a kezében lévő köteg pénzt, majd bement a Bakáts utcai házba. Testőrei közben feltartóztatták a 444 stábját, sajtófőnöke, Havasi Bertalan pedig azzal adott magyarázatot a hallgatásra, hogy Orbán Viktor magánprogramon járt. Arra, hogy akkor ő maga miért kísérte el a miiniszterelnököt, Havasi Bertalan úgy válaszolt, azért, hogy a sajtófőnöki jelenlétet „a nem nyilvános program nem nyilvános jellegének” megőrzésében való közreműködés indokolhatja.

A 444-et egyébként az érdekelte, hogy Orbán Viktor szerint le kellene-e mondania Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, akit ő bírélt keményen az Országgyűlés plenáris ülésén tartott beszédében, mondván, az MNB már nem tud megküzdeni az inflációval, ezért az ő kormányára hárul ez a feladat is.

Csütörtöki cikke szerint a Gulyáságyú Média utánanézett a rejtélyes miniszterelnöki útnak, és a Bakáts utcai ház több olyan lakójával is beszélt, aki megerősítette, hogy látta már Orbán Viktort járni-kelni, azt viszont nem, hogy minden héten azonos időpontban tűnik fel. A portál azt gyanítja, a miniszterelnök tokennel lépett be a házba, és előfordulhat, hogy egy ismert, fideszes rendezvényeken korábban többször is fellépő popzenészt látogat meg, de a bejáratnál hirdetett szolgáltatások alapján az is, hogy életvezetési tanácsadásra jár.