garázdaság;lövöldözés;állatkínzás;liba;buli;Kunszentmiklós;gyermekszületés;airsoft;

Tejfakasztó bulin megvadult testvérek lövöldöztek airsoft fegyverrel az utcán kószáló libákra

Az ügyészség vádat emelt egyikük kisgyermeke világrajöttének így örülő férfiak ellen, akik először egymáson gyakorlatoztak, de fájt nekik.

Állatkínzás és garázdaság miatt emelt vádat egy testvérpárral szemben a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség, akik erősen ittas állapotban éjszaka, a nyílt utcán a közeli udvarból kiszökött libákra lövöldöztek, egy állatot elpusztítva, kettőt megsebesítve – olvasható az ügyészségi portálon. A vádirat szerint a büntetőügy előzménye, hogy a kunszentmiklósi testvérpár 2022. december 30-án, este, egyikük gyermekének születését ünnepelte, amelynek során mindketten erősen leittasodtak.

Az éjszaka folyamán a vádlottak szórakozásból a nyílt utcán 2-3 méter távolságból airsoft fegyverekkel egy közeli portáról kiszökött libákra lövöldöztek. Amikor a szomszéd rájuk szólt, hogy miért nem inkább egymást lövik, azt válaszolták, hogy már próbálták azt is, de az fájt. Hozzátették továbbá, hogy egyébként is ki fogják fizetni a libák tulajdonosának a kárt.

A férfiak mindezek ellenére fél óra múlva újrakezdték a vadászatot a szárnyasokra, amivel csak a szomszéd újbóli figyelmeztetését követően hagytak fel, miután végeztek az egyik állattal, kettőt pedig megsebesítettek. A tejfakasztó buli fiataljai által okozott kárt apjuk ugyan megtérítette, de az ügyészség szerint „a fivérek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat illetve megbotránkozást keltsen”.

A vádhatóság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottakkal szemben, akik ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.