oktatás;Kövér László;kitiltás;Tanítanék Mozgalom;Törley Katalin;Donáth Anna;

2023-10-02 18:13:00

Kövér László lesújtott a Tanítanék Mozgalom elnökére

Törley Katalint kitiltotta a házelnök a Képviselői Irodaházból.

Nem engedték be Törley Katalint, a Tanítanék Mozgalom elnökét a Képviselői Irodaház épületébe, ahol vele és a magyar oktatás ügyéért dolgozó számos más szervezettel találkoztam volna. Az indoklás: Kövér László kitiltotta Törleyt az épületből egy korábbi parlamenti akciója miatt - közölte oldalán a Momentum Mozgalom elnöke, EP-képviselője.

Donáth Anna értékelése szerint mindez azért történt, mert korábban a Parlament karzatán demonstráltak a Tanítanék Mozgalom aktivistái. Szégyen, hogy azok, akik tönkretették a magyar oktatást, szabadon járhatnak-kelhetnek a magyar országgyűlés felügyelete alá tartozó épületekben, aki viszont a magyar oktatás megmentéséért küzd, azt kitiltják onnan - kommentálta a döntést.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a kitiltás nem rettenti el a pártot, hogy az oktatás ügyéről egyeztessen. Így a megbeszélését átették a Képviselői Irodaház mellett található Olimpia parkba. Szégyen, hogy ez a kormány mennyire nem becsüli meg azokat, akik minden percüket az ország jövőjéért áldozzák. Például a pedagógusokat, akik csak tanítani szeretnének - zárta sorait Donáth Anna.