Orbán-kormány;könyvek;fóliázás;gyermekvédelmi törvény;Libri;

NER-es felsővezetőkről szóló, befóliázott fiktív könyvek tűntek fel a Libriben

A feltehetően mesterséges intelligencia segítségével létrehozott borítókon Szijjártó Péter, Varga Judit, Kocsis Máté és Gulyás Gergely tűnik fel.

Vezető fideszes politikusok feltehetően mesterséges intelligencia segítségével létrehozott arcképével jelentek meg fiktív, befóliázott könyvek a Libri négy különböző könyvesboltjában – közölte a Gulyáságyú Média az akciót szervező Újratervezés Civil Mozgalom beszámolója nyomán.

Az aktivisták a „Kettős életem” sorozatcímet adták a szériának, amelyen megjelenik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Judit bukott igazságügyi miniszter, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikusok arcképei mellé írt alcímek a következők:

  • Szijjártó Péter: „A diplomácia mélyvízein”

  • Varga Judit: „Az igazság sötét oldala”

  • Kocsis Máté: „A hatalom árnyékában”

  • Gulyás Gergely: „A miniszteri hivatal titkai”

A Gulyáságyú Média felidézi, hogy a közpénzmilliárdokkal telepumpált fideszes káderképző, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) többségi tulajdonába került Libri igen aktívnak mutatkozik az LMBTQ-tartalmat is megjelenítő könyvek befóliázásában az Orbán-kormány gyermekvédelminek nevezett törvényére hivatkozva.