baleset;Nemzeti Színház;Vidnyánszky Attila;Rómeó és Júlia;

Több métert zuhant a Nemzeti Színház két színésze, Vidnyánszky Attilát hiába figyelmeztették, hogy életveszélyes a díszlet

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó felépülése valószínűleg hónapokig fog tartani.

Hónapokig tart annak a két színésznek a felépülése, akik péntek este súlyosan megsérültek a Nemzeti Színházban, a Rómeó és Júlia előadása közben– írja az Index.

A portál információi szerint az egyik címszerepet játszó Szász Júlia és a Capuletet alakító Horváth Lajos Ottó a színpad és kulisszák közötti részen a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több métert hátra.

Az Index úgy értesült, hogy korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak – a Rómeó és Júlia rendezőjének –, hogy a díszlet életveszélyes. A Nemzeti Színház szervezeti és működési szabályzata szerint a vezérigazgató „felelősségi körében gondoskodik a művészeti munka tárgyi, személyi és szervezeti feltételeiről”, és felelősséggel tartozik az egyes munkaterületek felügyeletéért. Ő egyébként a darab rendezője is. Az Index megjegyzi, a vizsgálatnak ki kell terjednie a felelősség kérdésére is, mivel emberélet került veszélybe.

A történtek miatt a most szombatra meghirdetett Körhinta, valamint a vasárnapi Woyzeck című darab is elmarad. Vidnyánszky Attila egyébként a napokban rendkívüli társulati ülést tart a sokk alatt álló társulati tagoknak.