lemondás;Nemzeti Színház;Vidnyánszky Attila;Csák János;

Csák János egyelőre nem fogadja el a lemondást, Vidnyánszky Attila marad a Nemzeti Színház élén

A tárcavezető vár a vizsgálat végéig. A Nemzeti Színház két balesetet szenvedő színésze azonnali gyorssegélyt kap a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól.

Egyelőre nem fogadja el Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszter – jelentette be hétfő délelőtti közleményében a tárca. 

„A miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait” – hangzik az erről szóló közlemény. 

Csák János nemrég a Facebookon posztolt arról, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó állapota a szakszerű és magas színvonalú orvosi ellátásnak köszönhetően folyamatosan javul, a KIM pedig azonnali gyorssegélyt biztosít mindkettejük számára.

Vidnyánszky Attila valamivel korábban jelezte, hogy távozik a Nemzeti Színház éléről, miután az általa rendezett színdarab, a Rómeó és Júlia pénteki előadása alatt két színészt, az egyik címszerepet játszó Szász Júliát és a Capuletet alakító Horváth Lajos Ottót súlyos baleset ért, lezuhantak a díszlet nézőtérről nem látható részén a legfelső emeletről.  Végtagsérülésekkel vitték kórházba őket.