Orbán Viktor;rokonság;Tiborcz István;

Tiborcz István: Bőven akadnak olyanok, akik azért keresik az üzleti kapcsolatot velem, mert az apósom a miniszterelnök

Orbán Viktor veje egy szálloda megnyitóján nyilatkozott.

A budapesti Vörösmarty téri Dorothea Hotel megnyitóján járt az Index, ahol feltettek néhány kérdést a BDPST Group tulajdonosának, Tiborcz Istvánnak.

Nemcsak Budapesten, hanem egész Kelet-Közép-Európában is az egyik legjobbnak lenni, ez a célunk a most átadott szállodával azóta, hogy belevágtunk a fejlesztésbe – mondta a 216 szobás, ötcsillagos szálloda megnyitóján a lapnak nyilatkozva Tiborcz István, aki újabban a hozzá köthető ingatlanapokon is sokat nyerhet az Orbán.-kormány által kínált vendégbefektetői jogviszony révén. 

Az esemény érdekesebb része az volt, hogy a lap feltette a kérdést, hol tartana ma érzése szerint Tiborcz István az üzleti életben, ha történetesen nem Orbán Viktor lenne az apósa. A válasz úgy hangzott:

Nagyon remélem, hogy itt tartanék, bár valószínűleg jóval kevésbé ismernék a nevemet. Orbán Viktor vejeként ugyanis rengeteg ember számára lettem érdekes. Vannak, akik emiatt szeretnek, mások utálnak, de akadnak bőven olyanok is, akik emiatt keresik az üzleti kapcsolatot velem. De összességében torzíthatja a szakmai teljesítmény valós megítélését – akár pozitív, akár negatív irányban. Kellett idő ahhoz, hogy ezt megtanuljam a helyén kezelni. Igaz, megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni, és egyben inspiráló személynek tartom Orbán Viktort, de az üzleti élet önálló szereplőjeként nem azzal a gondolattal kelek fel reggel, hogy az apósom a miniszterelnök.

Tiborcz István emellett azt is állította, hogy már jóval azelőtt is voltak „szabad szemmel jól látható eredményei”, hogy feleségét, Orbán Ráhelt megismerte volna. Arra a kérdésre, hogy vajon a rokoni kapcsolat befolyással lehetett-e arra, hogy nemzetközi védettséget élvező, világörökségi területen fekvő épülettömbben valósulhatott meg a most átadott beruházás, úgy válaszolt: – Nyilvánvalóan nem befolyásolta. Más befektetők értékmentő beruházásai is kapnak lehetőséget a megvalósításra, csak az nem lesz a közbeszéd tárgya. Számos műemlékvédelmi projektnél vannak egyedi elbírálások, éppen azért, mert a védendő értékeket meg kell tartani, fel kell újítani.