karácsony;kereskedelem;Penny;december 24;

A Penny is úgy döntött, zárva lesz december 24-én

Az azt megelőző napokban viszont tovább tart majd nyitva az üzletlánc.

A két karácsonyi munkaszüneti nap mellett idén december 24-én is zárva tart a Penny 230 magyarországi üzlete – derül ki az üzletlánc közleményéből.

A magyar hagyományok szerint a család december 24-én, azaz Szentestén gyűlik össze. Idén a PENNY döntésnek köszönhetően valamennyi munkatársunknak ismét lehetősége nyílik ezen a napon már a készülődés időszakát is a szeretteivel tölteni. Természetesen a döntés meghozatala során a vásárlóink érdekeit is szem előtt tartottuk, így számukra hosszabb nyitvatartási időt biztosítunk az ünnepet megelőző napokban” – fogalmazott Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője. A közlemény szerint az üzletlánc történetében nem ez az első alkalom, hogy december 24-én nem nyit ki, legutóbb 2016-ban döntött úgy, hogy a vasárnapi napra eső szentestén is zárva tartja boltjait.

A Penny a háromnapos ünnepi időszak előtt, december 22-én és 23-án este 22 óráig várja üzleteiben a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tart nyitva.

A Lidl után nemrég a Rossmann is bejelentette, hogy zárva tartja üzleteit december 24-én.