Facebook;PestiSrácok.hu;Huth Gergely;

A PestiSrácok főszerkesztője szerint nem népszerűsítenek terrorista vagy bűnözői csoportokat

Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a „humán cenzorok” felülbírálják a döntést. 

„A Facebook-oldalunk szerkesztői utoljára egy olyan poszt törléséről kaptak értesítést, amely hét hónappal ezelőtt a Hunnia-per vádlottjainak nyújtott államfői kegyelemről tudósított” - mondta el a Média1 érdeklődésére a PestiSrácok főszerkesztője.

Huth Gergelyt azt követően kereste meg a portál, hogy - mint mi is hírt adtunk róla - a Facebook letiltotta a portál oldalát. 

A főszerkesztő közölte, a problémásnak talált tartalmakat a platform már törölte, azok nem elérhetők. Az általa küldött képernyőképen az látható, hogy a PestiSrácok megsértette a veszélyes személyek és szervezetekre vonatkozó szabályozást és kéretlen tartalmak közzétételére vonatkozó direktívákat. 

„Mindez számunkra teljességgel érthetetlen, hiszen nem népszerűsítünk terrorista, vagy bűnözői csoportokat, az említett Hunnia-ügy fejleményeiről például a teljes magyar média beszámolt. Egy hír- és véleményportál Facebook-oldala esetében a »kéretlen tartalom közzététele« pedig teljességgel érthetetlen” 

- magyarázta Huth Gergely.

Emellett jelezte, panaszt tettek az üzemeltetőnél is. „Annak ellenére, hogy a Facebook a választási kampányok közeledtével az elmúlt években rendre brutális módon korlátozta a »szuverenista-nemzeti« média jelenlétét és a közönségünk elérését, bizakodóak vagyunk. Szerkesztőink ugyanis fokozottan ügyelnek a Facebook-felületeink szabályos használatára” - fejtegette. Jelezte, mivel egy gépi szankcióról van szó, ezért így nagyon remélik, hogy a Facebook elvben Írországban székelő „humán cenzorai” felülbírálják a döntést.