Hír TV;híradó;felmondás;fizetések;

Sokan felmondtak a Hír TV-nél, alacsony bérek és személyi súrlódások állnak a háttérben

Legalább hét riporter távozik a csatorna híradós stábjából, a külpolitikai szerkesztőségben három ember állt fel.

Legalább hét riporter távozik a HírTV híradós stábjából, elsősorban a magas munkaterhelés és az alacsony bérek miatt – tudta meg a Média1.

A portál több forrása is arról számolt be, hogy a kormánypárti csatorna vezetése az ősszel bérrendezést jelentett be, ám a HírTV stábja számára hamar kiderült, az emelés mértéke túl alacsony ahhoz képest, hogy a munkatársak jelentős részének fizetése 2019 óta változatlan volt, miközben Európában a legmagasabb infláció emésztette a bérük vásárlóerejét. A távozók pótlása komoly kihívást jelent.

Hárman a külpolitikai szerkesztőségből is távoztak, most alig néhány szerkesztőnek kell megoldania a napi, külpolitikával kapcsolatos feladatokat. A Media1 úgy tudja,

nekik az a legnagyobb problémájuk, hogy a nyári átszervezést követően Virághalmy Saroltát nevezték ki a szerkesztőség élére, akivel többen csak nehezen tudnak együtt dolgozni.

A portál információi szerint olyan személy is távozik a területről, aki a Hír Televízió indulásától ott dolgozott.

Nemrég Pálffy István, a HírTV egy nap után, a pedofilokra vonatkozó botrányos kijelentése után menesztett műsorvezetője is arról számolt be egy, a Blikknek adott interjújában, hogy a televíziónál kenyérharcok dúlnak.